Detoksykacja układu jelitowego
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Opis produktu Detoksykacja układu jelitowego
TRIPHALA to najbardziej sprawdzona kombinacja ziołowa do detoksykacji jelit
PURISHAPRASH wspiera oczyszczanie jelita grubego i regularne wypróżnianie
CHYAWANPRASH korzystnie działa na zdrowie przewodu pokarmowego oraz odporność flory jelitowej
Ta oczyszczająca kuracja ajurwedyjska zalecana jest do detoksykacji układu jelitowego. Zaburzenia w końcowej części przewodu pokarmowego za zwyczaj spowodowane przez nieodpowiednią dietę, nadużywanie środków pobudzających, bezsenność, stres, niepokój nerwowy, strach, brak ruchu, zaburzenia regeneracji flory jelitowej, rozdrażnienie błony śluzowej jelit i zanieczyszczenie okrężnicy z powodu zastoju toksycznych odpadów.
Należy zażywać przez 1-3 miesiące wraz z odpowiednią dietą.
Kategorie: niestrawność, wzdęcia, zaparcia, przewlekłe zaburzenia trawienia i pracy jelit, zespół nadwrażliwości jelita grubego, choroba Crohna, alergie, wysypka, egzema, pokrzywka, stany zapalne, infekcje, pasożyty jelitowe i inne pasożyty
Skład kuracji:
Ajurwedyjska herbatka TRIPHALA 1szt,
Ajurwedyjski eliksir odżywczy PURISHAPRASH 1szt
Ajurwedyjski eliksir CHYAWANPRASH 1szt
Zalecane dawkowanie dzienne:
Ajurwedyjskie herbatki ziołowe: 2-3 filiżanki dziennie
Ajurwedyjski eliksir odżywczy: Jedna łyżeczka do herbaty (tj. 5g/łyżeczka) 2-3 razy dziennie
Przygotowywanie:
Ajurwedyjskie herbatki ziołowe:
Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2g) gotować 3-5 minut lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.
Ajurwedyjski eliksir odżywczy:
Jedną łyżeczke do herbaty spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml ciepłej wody. Stosować na czczo, w ciagu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem
Stosowanie:
Zioła himalajskie tradycyjnie gotujemy, co najmniej 3-5 minut, jeśli używane są jako środek do optymalizacji psychicznych i fizycznych funkcji organizmu. Tak przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i pozytywnie wpływa na nasze trawienie, które jest niezbędne do właściwego wchłaniania korzystnych wyciągów z ziół himalajskich. Herbaty pijemy jako część całodziennej ilości płynów przez cały czas trwania kuracji aż do odzyskania pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatę pijemy przez 1-3 miesiące, zgodnie z dawką podaną na opakowaniu. Po spożyciu każdego opakowania robimy tygodniową przerwę.
Zalecamy stosowanie maksymalnie dwóch różnych herbat w tym samym czasie. Więcej herbat możemy zmieniać w trybie dziennym lub tygodniowym, jeśli używamy ich do normalizacji typowych przejawów naruszenia równowagi zdrowia fizycznego lub psychicznego. Herbaty pijemy zawsze oddzielnie i to w odstępie jednej godziny. Jeśli herbatki używamy tylko jako środka wspierającego lub pobudzającego, możemy zioła jedynie zaparzać bez ograniczenia okresu stosowania. Dla optymalnego działania herbaty ziołowej pijemy ją jako ciepły napój przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest częścią efektu terapeutycznego działania i odpowiada właściwościom sześciu smaków. ajurwedyjskich. Dlatego nie zaleca się dodawania do herbatki żadnych substancji słodzących.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej