Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto

Detoksykacja układu jelitowego Domowa troska o zdrowie

96.00
86.40
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Mało

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Producent: EVEREST AYURVEDA

Opis produktu Detoksykacja układu jelitowego Domowa troska o zdrowie

Detoksykacja układu jelitowego

Domowa troska o zdrowie

 

  Suplement diety

 

Herbata i eliksiry

 SHUNTHI wspomaga oczyszczanie żołądka i jelita cienkiego

ANNAPRASH przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu żołądkowo-jelitowego

Ta ajurwedyjska kuracja oczyszczająca polecana jest do detoksykacji żołądka i przewodu pokarmowego. Zaburzenia trawienia są spowodowane słabym trawiennym ogiem „agni”, wolnym metabolizmem,  niezdrową dietą, niewłaściwym łączeniem produktów żywnościowych, zwiększoną toksycznością żołądkowo-jelitową, nadmiernym stresem lub zaburzeniami emocjonalnymi.

 

W przypadku ostrego podrażnienia, spożyj niniejszy zestaw w przeciągu kilku dni. Przy długoterminowych problemach, aplikuj przez miesiąc równolegle ze stosowną dietą

Skład;

himalajska herbatka ajurwedyjska Shunthi, ajurwedyjski eliksir Annaprash: 2 szt

Zalecana dawka;

Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie

 

Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie

Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem.

 

Przygotowanie

Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia

Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml ciepłej wody

 

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

 

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

 

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

 

Kraj pochodzenia: Nepal, Indie

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: