Detoksykacja alergenów Domowa troska o zdrowie
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Producent: EVEREST AYURVEDA
Opis produktu Detoksykacja alergenów Domowa troska o zdrowie
Detoksykacja alergenów
Domowa troska o zdrowie
Herbata i eliksiry;
KARAVI ma pozytywny wpływ na zdrowe przyswajanie u osób z wrażliwym trawieniem
PURISHAPRASH sprzyja oczyszczeniu jelita grubego oraz przywracaniu odporności flory jelitowej
DALCHINI poprawia drożność górnych dróg oddechowych i łagodzi podrażnioną błonę śluzową nosa
PRANAPRASH utrzymuje zdrowe funkcjonowanie układu oddechowego
Suplement diety
Ta ajurwedyjska kuracja oczyszczająca jest wskazana przy katarze siennym, alergiach pyłkowych oraz pokarmowych, które spowodowane są zaflegmieniem żołądka, osłabionym układem odpornościowym, niezdrowym odżywianiem, zaburzeniami wchłaniania substancji odżywczych, zaburzeniami wchłaniania składników odżywczych, podrażnioną błoną śluzową jelita grubego, zaburzeniami regeneracji flory jelitowej lub lękiem i stresem. W przypadku podrażnienia śluzówki nosa, najpierw przez jeden miesiąc używać kombinację Dalchini wraz z Pranaprash.Ziołowy wywar z herbaty Dalchini może być również stosowany do skutecznej dodatkowej inhalacji, która jest częścią ajurwedyjskiej terapii „nasya” praktykowanej w celu oczyszczenia jam nosowych. Przynietolerancji pokarmowej, początkowo na okres jednego miesiąca aplikować kombinację Karavi z Purishaprash. Stosuj przez dwa miesiące wraz z odpowiednią dietą.
Skład;
Himalajska herbatka ajurwedyjska Karavi: 1 szt, himalajska herbatka ajurwedyjska Dalchini: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Purishaprash: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Pranaprash: 1 szt.
Zalecana dawka;
Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie
Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie
Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem.
Przygotowanie
Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.
Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody.
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal, Indie